"Нафтогаз України" просить суд скасувати реєстрацію "Укргаз-Енерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" просить суд скасувати реєстрацію "Укргаз-Енерго"

Енергетика
127
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулася з позовом у Господарський суд Києва з вимогою скасувати реєстрацію спільного підприємства "Укргаз-Енерго".
Про це на прес-конференції повідомив член спостережної ради, помічник голови правління СП "Укргаз-Енерго" Андрій Галущак.
"Сьогодні вже НАК "Нефтегаз" звернувся в суд з вимогою ліквідувати "Укргаз-Енерго", - сказав він, уточнивши, що позов був поданий у першій половині лютого.
Галущак підкреслив, що в разі ліквідації "Укргаз-Енерго" компанія не зможе ухвалити рішення щодо виплати дивідендів "Нафтогазу України", на які він розраховує для погашення свого боргу за поставлений до 1 січня 2008 газ.
Як повідомляло агентство, раніше Галущак заявляв, що, відповідно до законодавства, існують два шляхи ліквідації закритого акціонерного товариства: рішення акціонерів або рішення суду, яким відміняється реєстрація компанії у зв'язку з порушеннями при її створенні.
2 лютого прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Рада національної безпеки й оборони 1 лютого вирішила переглянути ліцензію СП "Укргаз-Енерго" на реалізацію газу на внутрішньому ринку.
Також вона заявила, що РНБО 1 лютого вирішила відмовитись від посередництва компаній "РосУкрЕнерго" і "Укргаз-Енерго" на ринку газу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас