Політолог: Після обрання Медведєва президентом РФ газовий тиск на Україну буде продовжений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Після обрання Медведєва президентом РФ газовий тиск на Україну буде продовжений

Енергетика
95
Після обрання Дмитра Медведєва президентом РФ, буде продовжена газова тема тиску на ухвалення Києвом самостійних зовнішньополітичних рішень.
Таку думку висловив РБК-Україна експерт Центру досліджень політичних цінностей Олександр Медведєв.
При цьому він зазначив, що політика Росії по відношенню до України зміниться не відразу.
"Політика президента РФ Д.Медведєва безумовно зміниться по відношенню до України. Зокрема, вона торкнеться газових питань, так як Медведєв входить до правління "Газпрому", - сказав він.
"Перший рік політика Медведєва на посту президента РФ здійснюватиметься за дорожної картою, виданої йому президентом Володимиром Путіним. Це буде, по суті, путінськая зовнішня політика без гострих кутів і гострих висловів. Якщо Медведєв дасть зрозуміти, що він пробиває путінськую дорожню карту, тоді у нього з'явиться можливість на самостійне бачення зовнішньої політики", - пояснив О.Медведєв.
На думку політолога, "старт самостійності" у Медведєва можливий тільки на другий рік президентства.
"Зараз складно сказати в яку сторону зміниться політика Медведєва, все залежатиме від того, як він просуватиме путінську карту, а також - чи стане Путін прем'єром РФ, чи ні (цей чинник ключовий) ", - підкреслив О.Медведєв.
За його словами, в першу чергу зовнішньополітичний курс РФ при Д.Медведєві торкнеться газової тематики. "Ми можемо очікувати різких випадів з боку Росії, але ще не відомо або від президента Медведєва, або прем'єра Путіна", - підкреслив політолог.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас