Чиновники хочуть, щоб Тендерна палата замовкла? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники хочуть, щоб Тендерна палата замовкла?

Казна та Політика
152
Найбільше незадоволення Тендерною палатою виникає саме тоді, коли ми починаємо активно зустрічатися із пресою.
Про це заявив голова правління Тендерної палати України (ТПУ) Володимир Лаба в інтерв'ю "Газеті по-українському".
"Навіть те, що ми направляємо матеріали в прокуратуру і МВС порушників не лякає. А от те, що всі матеріали оприлюднюємо на прес-конференціях, у пресі та інтернеті - їх дратує. Хтось перекрутив факти та довів до президента недостовірну інформацію. Комусь вигідно відсторонити ТПУ і попрацювати в закритому режимі - щоб ніхто не контролював, не висвітлював і не показував, що робиться в цій системі", - заявив Володимир Лаба.
Саме тому, на думку Володимира Лаби, мери та керівники місцевих органів виступають за повернення старого закону про держзакупівлі. "Це дає їм широкі можливості використовувати кошти через комунальні підприємства, а далі - різні фірми та приватні структури, які належать кумові, братові, сватові... У цей час діє норма про пов'язаних осіб, і тендер може виграти підприємець із іншої місцевості, якщо запропонує кращі умови", - сказав Володимир Лаба.
Голова правління Тендерної палати акцентував, що повернення закону про держзакупівлі до редакції 2004 року приведе до збільшення кількості фактів зловживань державними коштами. Крім того, після внесення таких змін громадськість не буде навіть мати можливості одержати достовірну інформацію щодо реальної ефективності та раціональності використання цих грошей на всіх рівнях.
"У випадку повернення до закону про держзакупівлі зразка 2004 року безконтрольними стануть 120 мільярдів гривень", - сказав Володимир Лаба
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас