Киян змусять платити за "зайві" метри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян змусять платити за "зайві" метри

Нерухомість
251
Головне управління з питань цінової політики Київміськадміністрації пропонує столичній мерії ввести додаткову оплату за зайву площу у квартирах.
За словами начальника управління Василя Яструбинського, відповідно до чинного Житлового кодексу, норма житла для однієї людини становить 20 кв. м плюс 10 кв. м на одну сім'ю. Тому в управлінні вважають, що киянам необхідно підняти тариф на залишок тієї площі, що перевищує норму. За "нормовані" же метри пропонують залишити тариф на нинішньому рівні.
"Ми пропонуємо в межах цих норм залишити чинні тарифи, а нові тарифи, які розраховані, уже впровадити на ту площу, що перевищує зазначені цифри", повідомив Яструбинський.
Як приклад, він взяв сім'ю із трьох людей, що проживає у квартирі площею 70 кв. м. За такий метраж сім'я буде продовжувати платити за раніше встановленим тарифом, а за перевищення даного метражу прийдеться доплачувати.
"Не можеш платити, продавай велику квартиру, іди у квартиру, що буде становити 20 квадратних метрів на людину, 10 - на членів сім'ї", заявив Яструбинський.
Він також відзначає, що управління вже передало нові розрахунки в Київську держадміністрацію та комісії Київради. Нова схема оплати стосується квартплати та опалення.
У грудні 2006 року столична влада встановила нові тарифи на квартплату. Тоді було вирішено, що кияни, що проживають у житлових будинках вище 12 поверхів, повинні платити 1,1 грн. за 1 квадратний метр, у будинках до 12 поверхів - 1,05 грн., у будинках без ліфтів - 0,86 грн.
Як повідомлялося, у Києві збираються підвищити тарифи на опалення. 21 лютого голова правління Київенерго Сергій Титенко пояснив таку необхідність тим, що зараз у столиці зберігається найнижчий тариф на цю послугу у всій Україні.
Нагадаємо, КМДА з березня має намір підвищити тарифи на послуги гарячого водопостачання і централізованого опалення для бюджетних установ та організацій й інших споживачів на 20,1-24,9%.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас