АМКУ оштрафував "Сан-Трейд" і "Кернел-Трейд" на 120 млн грн за необгрунтоване підвищення цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "Сан-Трейд" і "Кернел-Трейд" на 120 млн грн за необгрунтоване підвищення цін

Казна та Політика
441
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував великих операторів на олійному ринку України - ДП із іноземними інвестиціями "Сан-Трейд" і ТОВ "Кернел-Трейд" - на суму по 60 млн грн за необґрунтоване підвищення цін на соняшникову олію в липні-серпні 2007року.
Таке рішення АМКУ прийняв на своєму засіданні в понеділок.
Раніше комітет планував стягнути із цих компаній штрафи на суму по 250 тис. грн, але під час засідання було ухвалено рішення збільшити його розмір.
"Це відповідь на необґрунтоване підвищення цін на соняшникову олію... Порушення явне та абсолютно доведене. І ми сьогодні вчинили правильно", - сказав голова АМКУ Олексій Костусєв.
У той же час комітет зняв обвинувачення в зловживанні монопольним становище із ЗАТ "Пологівський олієекстракційний завод" (Харківська обл.), оскільки не встановив порушень із його боку.
Відносно ДП із ІІ "Сан-Трейд" і ТОВ "Кернел-Трейд" АМКУ встановив, що за результатами 2006/2007 МР вони мали на загальнодержавному ринку соняшникової олії частку більше 50%.
На думку АМКУ, цінова політики цих компаній у липні-серпні 2007 року не відповідала об'єктивним подіям на ринку, пов'язаним зі збільшенням цін на насіння соняшника нового врожаю. Комітет, зокрема, установив, що ці оператори мали достатні обсяги насіння минулого врожаю, з якого виробляли та реалізовували соняшникову олію.
Костусєв припустив, що компанії оскаржать рішення АМКУ про стягнення штрафу в суді.
"Ми в суд іти готові. Ми вважаємо, що в нас є всі докази", - сказав глава АМКУ.
Він нагадав, що раніше комітет штрафував компанії, що працюють на іншому ринку в розмірі близько 100 млн грн та у суді довів правомірність цього рішення.
АМКУ в грудні 2007 року порушив справу за ознаками зловживання монопольним становищем ДП із ІІ "Сан-Трейд і ТОВ "Кернел-Трейд".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас