Фондовий ринок РФ проігнорував перемогу Медведєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок РФ проігнорував перемогу Медведєва

Фондовий ринок
147
Російський фондовий ринок відкрився зниженням на тлі негативу на західних майданчиках, проігнорувавши впевнене лідерство Дмитра Медведєва на президентських виборах у Росії (після підрахунку майже 99,5% протоколів Медведєв набрав 70,23% голосів). У п'ятницю російський ринок акцій завершив день падінням, ідучи за спадною динамікою європейських торговельних майданчиків. Несприятливе зовнішнє тло склалося і перед відкриттям ринку в понеділок: західні фондові індекси показали негативний рух на побоюваннях, що відновилися, інвесторів із приводу несприятливих перспектив розвитку економіки США (американські індекси втратили більше 2,5%, європейські - у районі 1,5%).
Світові ціни на нафту в п'ятницю скоротилися в межах 0,9%. Позитивним фактором для ринку могли стати попередні результати президентських виборів, що відбулись у неділю, на яких упевнено лідирує Дмитро Медведєв. Однак позитивної реакції не було: на 11.16 МСК індекс ММВБ опустився на 1,89% - до 1628,96 пункту. Значення індексу РТС не транслювалися до 11.05 МСК, але індекс при цьому розраховувався. Після усунення невеликої технічної неполадки всі значення індексу були ретрансльовані. Станом на 11.28 МСК індекс РТС склав 2019,48 пункту, що на 2,15% нижче рівня закриття п'ятниці.
Як відзначає начальник аналітичного департаменту інвесткомпанії "Церіх Кепітал Менеджмент" Микола Подлевських, результати виборів були спрогнозовані вже давно, тому основний вплив на ринок у понеділок буде робити негативне зовнішнє тло. "Сьогодні нас можуть трохи підтримати високими ціни, що залишаються, на нафту, але наскільки істотною виявиться ця підтримка, сказати складно", - додає експерт. За його словами, "ринок у понеділок буде рівно негативним, близько 2% втратять навіть держкомпанії, такі як "Газпром". "Перед виборами можна було розраховувати на деяку підтримку акціям "Газпрому" з боку очікуваної перемоги Медведєва, однак зараз цей фактор уже вичерпаний", - відзначає Подлевських.
Начальник відділу ринкового аналізу Собинбанка Олександр Разуваєв у свою чергу вважає, що "перемога Дмитра Медведєва на президентських виборах, безсумнівно, є позитивом, але даний фактор носить довгостроковий характер і не зробить істотної підтримки російському ринку акцій на сьогоднішніх торгах". За словами Разуваєва, у поточній ситуації глобальні інвестори звертають усе більше уваги на внутрішні російські фактори. "Імовірність припливу грошей з-за кордону зростає. Я думаю, що березень буде закритий на рівні 2200-2250 (пунктів) по РТС", - додає експерт.
"Відсутність бурхливої реакції на перемогу Медведєва в президентських перегонах на наших біржах - це нормальна реакція інвесторів в умовах визначеності в сфері політичного та економічного життя країни", - висловлює свою думку заступник начальника аналітичного управління інвестгрупи "Антантапіоглобал" Олександр Потавін. При цьому він розраховує, що в середньостроковій перспективі "ми зможемо побачити збільшення припливу західних коштів, як у реальні сектори російської економіки, так і на наш фондовий ринок".
За матеріалами:
gzt.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас