80% іграшок, що продаються в Україні, зроблені в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

80% іграшок, що продаються в Україні, зроблені в Китаї

118
Українські виробники не можуть конкурувати з китайцями, тому свою продукцію збувають за кордоном.
Небачену рекламу іграшкам китайського виробництва роблять популярні американські мультфільми. Як тільки в кінотеатрах запускають черговий фільм, його іграшкові герої стають хітами продажів. Шансів на ліцензію відомого персонажа українські підприємства не мають, їх продають уже відомим компаніям. А зробити вітчизняний мультик, що захопив би мільйони дітей, нашим режисерам поки не вдається.
Однією з останніх серед чотирьохсот вітчизняних підприємств, які виробляли іграшки, не витримала облоги китайських та американських іграшок київська фабрика "Перемога". Зараз у колишніх цехах знаходяться магазини та склади. Усього в Україні залишилося 50 підприємств, що випускають іграшки. Їхня продукція не поступається іноземній ні за якістю, ні за ціною. Продавці говорять, що їхні клієнти не женуться за дешевизною, їх скоріше цікавить співвідношення вартість-якість.
В Україні дотепер не створили асоціацію виробників іграшок. Тим часом росіяни та білоруси, вирішивши внутрішні проблеми, уже виходять і на український ринок.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас