У РФ з'явився новий регіон - Забайкальський край — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ з'явився новий регіон - Забайкальський край

Казна та Політика
98
З сьогоднішнього дня в Росії з'явився новий суб'єкт Федерації - Забайкальський край. Це відбулося відповідно до указу президента РФ Володимира Путіна, який він підписав 23 липня 2007 р. Закон був прийнятий Держдумою 5 липня 2007 р. і схвалений Радою Федерації 11 липня 2007 р.
Закон "Про утворення у складі Російської Федерації нового суб'єкту Російської Федерації в результаті об'єднання Читинської області і Агинського Бурятського автономного округу" визначає умови і порядок утворення нового регіону, встановлює статус краю.
Відповідно до закону, Забайкальський край вважається утвореним з 1 березня 2008 р. До 2010 р. встановлюється перехідний період, протягом якого мають бути сформовані органи державної влади краю і врегульовані всі питання, пов'язані з утворенням регіону.
Сьогодні ж офіційно вступив на посаду перший губернатор нового краю Равіль Геніатулін. Церемонія інавгурації пройшла в Читинському обласному драмтеатрі. Кандидатуру Р.Геніатуліна, внесену президентом В.Путіним, 5 лютого 2008 р. затвердили законодавчі збори двох регіонів.
Крім того, 12 жовтня 2008 р. будуть проведені вибори депутатів Законодавчих зборів Забайкальського краю першого скликання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас