Як не поправитися на робочому стільці? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як не поправитися на робочому стільці?

1276
Здорова вага - це вага, при якій людина добре себе почуває і у неї достатньо енергії, щоб працювати і відпочивати протягом дня. На великий жаль, сучасна культура нав'язує нам параметри краси, які назвати здоровими важко.
Більш того, людина, яка важить більше норми, цілком може бути здоровою, якщо вона правильно харчується і регулярно займається спортом, у той час як худі люди, які не займаються спортом і харчуються неправильно, бувають не здоровими. Тому дуже важливо не оглядатися на навколишніх, а визначити для себе здорову вагу, яка дозволить вести активний спосіб життя саме вам. В цих умовах правильне харчування є одним з факторів здоров'я.
Необхідно чітко визначити для себе, що правильне харчування - це не тимчасова дієта, а спосіб життя, якого прийдеться дотримуватися завжди. Його зміст складається в комбінуванні невеликої кількості тваринних жирів із зерновими культурами, овочами, фруктами та рослинними жирами.
Мороз Андрій, лікар-дієтолог
- Зайва вага може бути викликана різними причинами, одна із яких - комбінація сидячого способу життя і неправильно харчування, що дуже часто зустрічається в офісних співробітників, програмістів, а так само всіх тих, хто більшу частину робочого часу проводить за столом. При цьому напружений графік роботи не залишає можливості харчуватися правильно - на обід найчастіше бракує часу, і про нього або взагалі забувають, або перехоплюють що-небудь на швидку руку. Це неправильно і може призвести до серйозних наслідків.
Головне правило, що допоможе не поправитися - не пропускати обід і не заміняти його бутербродом або чашкою кава. Від їжі швидкого готування, настільки активно рекламованої сьогодні - супів, пюре, локшини, які досить залити окропом - теж краще відмовитися. Оптимальним варіантом буде або повноцінний обід у їдальні або кафе або їжа, взята із собою на роботу і розігріта в мікрохвильовій печі. При цьому перший варіант є оптимальним.
Так само варто пам'ятати, що обід на роботі повинен містити не менш 35 % добової калорійності, тому він не повинен замінятися легким перекусом.
Добропольний Віктор, лікар-дієтолог.
- За можливістю варто харчуватися в оддин і той же час - тоді організм автоматично буде виробляти необхідні для травлення компоненти до певних годин. Якщо до обіду ще далеко, а голод дав про себе знати - не терпіть, з'їжте яблуко або банан, випийте йогурту - це дозвольте угамувати апетит і не перевантажить організм.
Не варто "забивати" почуття голоду чаєм, кавою або мінералкою - вони лише розбавляють шлунковий сік, і цей самообман може негативно позначитися на травленні. На роботі, та й взагалі, варто відмовитися від бутербродів, сухої їжі - саме вони є основною причиною зайвої ваги і порушень травлення. Краще один раз повноцінно пообідати, ніж кілька разів перекусити на ходу.
Якщо є можливість, після обіду не приступайте відразу до роботи, а прогуляйтеся на свіжому повітрі або просто перепочиньте - це дозволить їжі краще засвоїтися.
Баєва Марина, дієтолог.
- Культура харчування на роботі нічим не повинна відрізнятися від харчування в дома. Основу обіду повинні складати овочі та фрукти, доповнені м'ясом або рибою. Ідеальним варіантом будуть легкі салати, заправлені маслиновою олією і невеликий шматочок нежирного м'яса.
При цьому обіду потрібно приділяти достатньо час - він повинен тривати не менш 40 хвилин, тому що їсти потрібно не кваплячись і ретельно пережовуючи їжу. При жуванні відбувається не тільки її механічне здрібнювання, але й часткове розщеплення вуглеводів і деяких білків - отже, перекуска на ходу може бути навіть небезпечно для травлення. Та й почуття насичення при повільному темпі з'являється набагато швидше - у такий спосіб ви зможете уникнути переїдання.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас