Придбання Oracle BEA Systems схвалене регулюючими органами США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Придбання Oracle BEA Systems схвалене регулюючими органами США

Фондовий ринок
129
Федеральна торгова комісія США та Міністерство юстиції США схвалили операцію з придбання американським виробником програмного забезпечення Oracle Corp., другої за величиною в світі компанії цього профілю, конкуруючою BEA Systems Inc. за 8,5 млрд дол.
Тепер операція повинна дістати схвалення акціонерів BEA Systems та європейських регулюючих органів, передає Associated Press з посиланням на заяву Oracle.
У січні 2008 р. Oracle досягла остаточної угоди про придбання BEA Systems. За умовами операції, Oracle сплатить 19,375 дол. за кожну акцію BEA Systems готівкою. Таким чином, підсумкова вартість операції, одностайно рекомендованої радою директорів BEA Systems її акціонерам, оцінюється в 8,5 млрд дол. Очікується, що, у разі отримання схвалення відповідних регулюючих органів та акціонерів BEA Systems, операція буде завершена в середині 2008 р.
Наприкінці жовтня 2007 р. BEA двічі відкидала пропозиції Oracle, перша з яких оцінювала цю компанію в 6,6 млрд дол., а друга - в 6,7 млрд дол. Пізніше компанія розповсюдила прес-реліз, в якому йшлось, що мінімальна ціна, за яку керівництво готове її продати, 8,2 млрд дол.
Наприкінці грудня Oracle оголосила про придбання іншого свого конкурента - SPL Worldgroup.
Американська компанія BEA Systems, заснована в 1995 р., є світовим лідером серед постачальників інфраструктурного програмного забезпечення.
Корпорація Oracle - один з найбільших у світі виробників корпоративного програмного забезпечення. Компанія має річний обсяг продажів більше 11,8 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас