Зниження долара призвело до росту активів на товарних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження долара призвело до росту активів на товарних ринках

Фондовий ринок
283
У вівторок, після публікації чергових негативних даних з американської економіки курс долара почав знижуватися щодо всіх основних валют. EURUSD зміцнився майже на 2 фігури і, пробивши діапазон цін 1.4300 - 1.4960, всередині якого курс котирувався останні 4 місяці, досяг історичного максимуму на 1.5045. Сьогодні, на початку європейської сесії, спостерігається продовження росту, в результаті чого котирування досягли нового рекорду на 1.5070.
Долар опинився під тиском після публікації індексу виробничих цін, що у січні зміцнився на 1%, у той час як зростання очікувалося на 0.3%. Також додаткова хвиля продажів американської валюти спостерігалася після публікації даних щодо споживчих довірів, які показали зниження індексу Consumer Confidence до 75 пунктів, у той час як у лютому очікувалося зниження до 83 пунктів з 87.9 у січні.
Зважаючи на те, що курс американського долара значно знизився і, швидше за все продовжить подальше зниження в майбутньому, а також зростання інфляції в Сполучених Штатах, багато інвесторів вирішили перевести свої кошти з доларів в інші активи, у першу чергу дорогоцінні метали та нафта.
Вчора курс золота почав помітно зміцнювати, а сьогодні котирування на золото досягли нових історичних максимумів на рівні 964.65. Ціна на палладій з початку цього тижня росла досить швидкими темпами і зміцнилася майже на 50$ за унцію, тим самим, встановивши новий рекорд на рівні 560.25$. вартість трійської унції срібла за останні 2 торговельних дні зміцнилися майже на 10% до максимального значення з 1980 року - 19.45$.
Відбилося падіння долара і на вартості нафти. Сьогодні ціна на нафту марки Brent на торгах у Лондоні зуміла подолати рівень в 100$ за барель і досягла нового максимуму 100.50$. Додатковим фактором, що робить підтримку нафти є політична нестабільність у Нігерії та Іраку, які входять до числа найбільших постачальників нафти.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас