Падіння долара пов'язують із ростом німецької економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння долара пов'язують із ростом німецької економіки

Валюта
665
У ніч із 26 на 27 лютого євро вперше став коштувати дорожче півтора доларів. Цьому сприяла як інфляція в США, так і зненацька високі економічні показники в Німеччині.
Курс євро 27 лютого досяг рекордно високої позначки стосовно євро, подолавши психологічно важливий рубіж в 1,50. Зниження курсу американської валюти пов'язане з побоюваннями рецесії в економіці США. Крім того, 26 лютого з'явилися нові дані про зростання цін в Америці. Ціни виробників з лютого 2007 по січень 2008 року - зросли на 7,4 відсотки, а за останній місяць - на один відсоток. Такого різкого стрибка в США не було з жовтня 1981 року.
Підвищення курсу євро відбулося на тлі очікувань про продовження зниження процентних ставок в Америці. Федеральна резервна система, американський аналог Центробанку, часто йде на зниження ставок, збільшуючи в періоди спадів приплив дешевих грошей в економіку.
"Для стимулювання економіки ФРС США піде на подальше зниження процентних ставок", - прогнозує аналітик Марко Ван з відомої консалтингової фірми Hang Seng Investment Services. У березні, на думку експертів, ФРС може знизити базову ставку до 2,5 відсотки.
З іншої сторони підвищенню курсу євро сприяли опубліковані у вівторок дані про поліпшення індексу ділового клімату в Німеччині.. Як повідомив економічний інститут Ifo у Мюнхені, за місяць показник піднявся з 103,4 до 104,1 пункту. Через збільшення ризиків для світової кон'юнктури аналітики прогнозували зниження індексу Ifo, але вже другий місяць поспіль спостерігається його зростання. "Німецький індекс Ifo зненацька підвищився в лютому другий раз підряд. Це призвело до підвищення курсу євро", - впевнений американський економіст Борис Шлоссберг із Forex Capital Markets.
У середу стало відомо й про те, що ціна нафти на Лондонській біржі перевищила 100,03 долара за барель, що також є історичним рекордом. На Нью-Йоркській біржі NYMEX барель нафти WTI з поставкою у квітні подорожчав на 1,65 долара до 100,88 долара, що є історичним максимумом. Попит на нафту може пояснюватися холодною погодою на території США. Крім того, на думку експерта Віктора Шуму з консалтингового центру Purvin and Gertz, "зміни цін на сировину викликали сигнали про зростання інфляції в США".
Однак зростання курсу євро в значній мірі компенсує подорожчання сировини для європейських споживачів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас