Уряд України пропонує розширити можливості для інвестування в облігації ДІУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України пропонує розширити можливості для інвестування в облігації ДІУ

Фондовий ринок
134
Уряд України пропонує розширити можливості для інвестування в облігації Державної іпотечної установи (ДІУ), випущені під державні гарантії.
Текст відповідного урядового законопроекту (реєстраційний №2123) і пояснювальної записки до нього розміщений на веб-сайті Верховної Ради.
"Даним проектом запропоновано внести зміни в діючі законодавчі акти, впровадження яких дасть можливість пенсійним фондам, страховим компаніям, фонду гарантування внесків фізичних осіб вкладати свої активи/резерви/кошти в облігації ДІУ, з яких надана держгарантія", - відзначається в пояснювальній записці.
Відповідно до неї, законопроект спрямований на збільшення фінансових ресурсів для житлового іпотечного кредитування, зменшення вартості іпотечних кредитів і спрощення доступу населення до одержання таких кредитів, у тому числі шляхом мінімізації первинного внеску.
Крім того, проект закону передбачає надання ДІУ виключного права здійснювати управління іпотечним покриттям з емітованих ним іпотечних облігацій самостійно і без одержання відповідної ліцензії.
У пояснювальній записці також відзначається, що законопроектом пропонується встановити податкові пільги на отримані доходи платників податків (юридичних і фізичних осіб) від вкладення коштів в облігації ДІУ, з яких надана держгарантія.
ДІУ створено урядом України в жовтні 2004 року. В 2008 році воно планує збільшити обсяг виданих за його програмом іпотечних кредитів у 3,1 рази - до 3,5 млрд грн.
ДІУ із грудня 2006 року по листопад-2007 року розмістило облігації на 1 млрд грн десятьома серіями ("А" - "J") під держгарантії, виділені в держбюджеті-2006. Крім того, у період із грудня-2007 по грудень-2008 ДІУ проводить розміщення облігацій серій "K" - "Y" на загальну суму 1 млрд грн. Облігації також забезпечені державною гарантією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас