Золото подорожчало до історичного максимуму на тлі падіння долара до рекордно низької позначки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото подорожчало до історичного максимуму на тлі падіння долара до рекордно низької позначки

Банківські метали
421
Ціна на золото встановила новий рекорд у середу у зв'язку з падінням долара до євро до історичного мінімуму, повідомило агентство Bloomberg.
Золото з негайною поставкою подорожчало на електронних торгах на Comex до $956,18 за трійску унцію. Срібло піднялося в ціні до $19,27 за унцію - найвищого значення за останні 27 років.
Вартість золота з поставкою у квітні підскочила до рекордних $959 за унцію.
Курс долара до євро 27 лютого опустився нижче психологічно важливого рубежу в $1,50 на припущеннях, що глава Федерального резерву Бен Бернанке підтвердить готовність американського ЦБ продовжити зниження ставок.
Дані, що вийшли у вівторок, показали, що довіра споживачів до економіки США знизилося до мінімального рівня за останні п'ять років. Крім того, як очікується, у середу статистика продемонструє скорочення продажів будинків на американському ринку.
"Потік негативних новин зі США впливає на долар, впевненість у кредитних ринках і перспективи американської економіки, - говорить консультант National Australia Bank Джерард Берг. - Інвестори звертаються до золота як традиційного "притулку" для інвестицій".
У Токіо ф'ючерси на золото піднялися в ціні до 3318 ієн за 1 грам ($963 за унцію). У Шанхаї червневі контракти на цей метал досягли 226 юанів за 1 грам ($983 за унцію).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас