Sun Land Group вкладе 7 млрд дол. у будівництво мостів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sun Land Group вкладе 7 млрд дол. у будівництво мостів в Україні

Нерухомість
464
Найбільша мостобудівна компанія України "Мостобуд" вчора підписала з американською The Sun Land Group протокол про наміри щодо фінансування будівництва мостів в Україні на суму $7 млрд. До 2012 року планується побудувати шість мостів.
Це перший крок з реалізації інфраструктурних об'єктів у рамках підготовки до Євро-2012.
У вівторок у Парижі компанія "Мостобуд" і The Sun Land Group підписали протокол про наміри щодо фінансування будівництва мостів в Україні. "Проект вартістю $7 млрд передбачає добудування та будівництво шести об'єктів, серед яких Подільський мостовий перехід у Києві, Запорізький, Миколаївський і Керченський мости, а також Кременчуцький міст, що тільки проектується", - розповів голова спостережної ради "Мостобуду" Володимир Продівус. "Sun Land допоможе українському уряду залучити кредити. Це дасть можливість "Мостобуду" швидко завершити масивне будівництво мостів", - заявив президент The Sun Land Group Жозе Даніель Мехіа.
Вчора після підписання угоди з Sun Land котирування акцій "Мостобуду" за результатами торгів на біржі ПФТС зросли на 19,79%.
ВАТ "Мостобуд" - найбільша мостобудівна компанія України. Створена в 1945 році. Зараз здійснює будівництво Подільського мостового переходу в Києві, автомагістралі в Запоріжжя та автомагістралі Харків-Сімферополь. В 2006 році чистий дохід компанії склав 702,9 млн грн.
The Sun Land Group Corp. заснована в 1993 році в США. Займається розвитком і експертизою інфраструктурних проектів в усьому світі. Серед партнерів компанії - Florida Export Finance Corporation, що є партнером у Флориді американського Export-Import Bank.
"Це перша реальна домовленість про розвиток інфраструктури в рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012", - заявив глава Національного агентства з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 Євген Червоненко, який був присутнім на церемонії підписання протоколу про наміри. Він вважає, що оскільки Sun Land Group має підтримку з боку американського EX-IM Bank, вона зможе залучити пул компаній, готових профінансувати будівництво мостів.
Цим участь Sun Land у розвитку інфраструктурних об'єктів в Україні, швидше за все, не обмежиться. Наступним кроком, за словами Червоненка, буде підписання аналогічної угоди про будівництво доріг. "Я вже веду переговори, зустрічаюся з потенційними інвесторами, у тому числі і з Європейським банком реконструкції та розвитку, які можуть профінансувати наше будівництво доріг", - розповів він. У Держпрограмі розвитку автодоріг передбачено 120 млрд грн інвестицій у розвиток доріг до 2012 року.
Тим часом опитані інвестбанкіри про Sun Land Group знають мало. В 2007 році компанія збиралася взяти участь у створенні українського Держагентства з виплат знецінених внесків Ощадбанку СРСР, але в день підписання угоди з українським урядом відмовилася від своїх намірів. Вчора одержати коментар Sun Land Group не вдалося.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас