Кінах: Борг перед РФ за газ майже у 1,5 млрд дол. є боргом суб'єктів господарювання. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Борг перед РФ за газ майже у 1,5 млрд дол. є боргом суб'єктів господарювання.

Енергетика
215
Борг України перед Російською федерацією за газ у розмірі майже 1,5 млрд дол. потребує дослідження причин та джерел виникнення. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, президент Української спілки промисловців і підприємців Анатолій Кінах, повідомляє прес-служба УСПП.
Згідно з заявою представників Секретаріату Президента, заборгованість у розмірі 1 млрд 450 млн дол. визначена боргом, за який відповідає Кабінет міністрів України. Однак, на думку Кінаха, насправді це є боргом суб'єктів господарювання. "Незрозуміло, чому заборгованість господарюючих суб'єктів повинна бути погашена державою, причому в найкоротший термін, за умови, коли відсутній чіткий аналіз її джерел та причин", - підкреслив він.
Відсутність сконсолідованої позиції між президентською та урядовою гілками влади з найсерйозніших стратегічних питань, неприхований тиск на уряд з боку Секретаріату президента сплатити борг, причому в максимально стислі строки, самі по собі створюють неабияку загрозу в сенсі енергетичної безпеки держави, наголосив Кінах.
Він також зауважив, що такі борги ставлять під сумнів нормальне життєзабезпечення країни взагалі, оскільки сума боргу дорівнює місячному державному бюджету України, а такої суми немає ані в державному бюджеті, ані в фінансових планах НАК "Нафтогаз України".
Кінах також повідомив, що найближчим часом на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони буде розглянуте питання економічної безпеки України в цілому.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас