США: уповільнення чи рецесія? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: уповільнення чи рецесія?

Фондовий ринок
358
Представники Національного бюро економічних досліджень (НБЕД) США - органу, офіційно уповноваженого визначати момент настання рецесії в національній економіці, заявили в четвер, що незважаючи на число ознак рецесії, поки занадто рано офіційно заявляти про її настання, повідомляє Bloomberg.
Роберт Хол, що очолює комітет з датування ділових циклів НБЕД, відзначив в інтерв'ю, що "момент, коли комітету треба зібратися для ухвалення рішення, ще не настав".
І хоча макроекономічна статистика свідчить, що США неухильно просуваються по шляху до рецесії, як правило, членам НБЕД потрібно кілька місяців на те, щоб визначити момент її настання. У січні, було зафіксовано зниження числа робочих місць, а кілька інших показників вказують на скорочення обсягів промислового виробництва. У лютому індекс промислового виробництва Федерального резервного банку Філадельфії впав на максимальну величину за останні сім років, а зниження індексу випереджальних показників Conference Board може стати одним з основних критеріїв при визначенні моменту настання рецесії. Саме дані щодо безробіття та динаміки промислового виробництва є ключовими факторами, що впливають на прийняття рішень комітетом з датування ділових циклів.
"Поки неясно, чи перебуваємо ми в стані рецесії, або все-таки має місце уповільнення зростання", - заявив інший член НБЕД Віктор Зарновіц. - "Ми, можливо, уповзаємо в рецесію, однак вона ще не почалася".
Президент НБЕД Мартін Фелдстайн, що незабаром покине свій пост, на цьому тижні написав коментар для газети Wall Street Journal, де також згадав, що "незважаючи на те, що ще занадто рано говорити про те, що США перебувають у рецесії, ми одержуємо усе більше підтверджень факту її настання".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас