Близький Схід скуповує нерухомість в Європі за законами Шаріату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близький Схід скуповує нерухомість в Європі за законами Шаріату

Нерухомість
321
Інвестори із Близького Сходу вклали в європейську нерухомість в 2007 році більше 3 млрд євро. Про це свідчить щоквартальне дослідження консалтингової компанії DTZ, присвячене ринку європейської нерухомості.
"Базою для нової інвестиційної хвилі стало стрімке зростання мусульманського банківського і фінансового сектору, обсяги якого оцінюються більш ніж в 740 млрд. євро по всьому світі", - відзначається в дослідженні.
При цьому 52% близькосхідних інвестицій у нерухомість у Європі припадає на Великобританію.
"Однак, останнім часом з'явилася тенденція до припливу інвестицій у ринки, що розвиваються, Центральної і Східної Європи. У Франції та Німеччині так само, як і у Великобританії, проживають великі мусульманські громади, що робить ці ринки потенційно привабливими, хоча і не настільки гнучкими та відкритими для ісламських інвестицій, що відповідають Шаріату", - вказується в дослідженні.
У документі уточнюється, що, відповідно до законів Шаріату, всі форми позикового відсотка строго заборонені, тому компанії змушені віддавати перевагу фінансуванню за рахунок власних коштів.
Тому найчастіше фінансування інвестицій відбувається за допомогою механізму, коли банки купують для інвестора активи, а потім передають їх йому за договором лізингу.
За матеріалами:
Собственник
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас