Сугоняко: Нічого не буде падати, нічого не буде зміцнюватись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сугоняко: Нічого не буде падати, нічого не буде зміцнюватись

Валюта
854
Маючи такий Національний банк, таку банківську систему, можна бути спокійним за те, що істотних коливань на валютному ринку не буде. Про це заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. Коментуючи інформацію, розповсюджену низкою ЗМІ, що в Україні очікується значне падіння долара, експерт відзначив: "Розмови про те, що долар то буде падати, то буде зміцнюватись, або про те, що гривня то буде падати, то буде зміцнюватись, необґрунтовані - нічого не буде падати, ніщо не буде зміцнюватись".
Олександр Сугоняко, коментуючи інформацію про те, що в українських банках зменшується кількість видачі валютних кредитів, відзначив: "Національний банк давно веде політику, щоб обмежити видачу доларових кредитів. Наприклад, він змушує хоча б формувати додаткові резерви під валютні активи".
Експерт схвалює такі кроки Національного банку, оскільки, за його словами, таким шляхом НБУ намагається збалансувати валютні активи та пасиви.
"І це не сьогодні почалося і не сьогодні закінчиться. Напрямок правильний - для того щоб зменшити валютні розриви по активах і пасивах", - відзначив він.
"Ми зараз перебуваємо не в легкому становищі у зв'язку із проблемами на міжнародних фінансових ранках, але потрібно дивитися уважно за ринком. Але, слава Богу, у нас економіка 7% ВВП - це більше, ніж нормально. У банках теж все добре. Тому якщо і будуть якісь коливання валюти, то вони будуть носити чисто технічний характер, і це добре", - заспокоїв він вкладників банків.
Співрозмовник відзначив, що "маючи такий Національний банк, таку банківську систему" українським громадянам можна бути повністю спокійними за те, що істотних коливань на валютному ринку не буде.
"Потрібно просто слухати Національний банк і менше читати бульварної преси, і все буде нормально", - акцентував він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас