Курс долара до євро майже не змінився, ієна подешевшала до євро до 5-тижневого мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара до євро майже не змінився, ієна подешевшала до євро до 5-тижневого мінімуму

Валюта
184
Курс долара до євро практично не змінився в четвер, тоді як ієна подешевіла до євро до п’ятитижневого мінімуму на тлі збільшення операцій carry trade, повідомляє агентство Bloomberg.
До 15:30 курс долара до євро склав $1,4725 проти $1,4714 у середу. Під час торгів він опускався на 0,3%, однак потім повернувся практично до рівня на закриття 20 лютого.
Як відзначалося раніше, на ринку не склалося єдиної думки із приводу подальших дій Федеральної резервної системи США. Збільшення інфляції в США в січні перевищило очікування, а ціна на нафту досягла рекордної позначки на цьому тижні. Тим часом, із протоколу засідання ФРС 29-30 січня випливає, що американський ЦБ готовий і далі знижувати ставку для підтримки економічного зростання.
Курс ієни до євро падав під час торгів у четвер до 159,58 - мінімальної позначки з 15 січня. До 15:30 він склав 159,37 проти 159,09 у середу.
Ослаблення японської валюти викликане збільшенням операцій carry trade. Схильність інвесторів до ризику зросла на тлі зростання фондових ринків в Азії і Європі. Зведений всесвітній фондовий індекс MSCI World Index піднявся під час торгів у четвер на 1%, ф'ючерси на американський індикатор Standard & Poor's 500 додали 0,5%.
"Інвестори знову демонструють схильність до ризику на тлі підйому акцій, - говорить аналітик Royal Bank of Canada Адам Коул. - На ринках усе більше зміцнюється думка, що настав час заглянути далі рецесії і почати думати про економічне зростання".
При операціях carry trade учасники ринку здійснюють запозичення у валюті країни, де встановлена низька процентна ставка, і купують цінні папери у валюті країн з високою ставкою. У єврозоні базова ставка становить 4% річних, у США - 3%, тоді як у Японії - 0,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас