У Києві побудують споруду-гігант — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві побудують споруду-гігант

Нерухомість
889
Жертвою нової 53-поверхової висотки в Києві стане будинок "Макдональдса", а от центральний ЗАГС обіцяють пощадити.
До Євро-2012 на проспекті Перемоги, поруч із центральним ЗАГСом, з'явиться найвищий в Києві готель. Одну із двох веж 53-поверхового комплексу віддадуть під номери та апартаменти світової мережі "Шератон". У сусідній, не менш високій вежі, розміститься офісний центр. Так високо замахнувся колишній головний архітектор Києва Сергій Бабушкін, чий проект учора остаточно схвалила містобудівна рада.
Бабушкін сказав, що будівництво комплексу почнуть уже цього року, а закінчать через три роки - в 2011-му. Масштаби будівлі вражають: крім 53 наземних поверхів архітектор спроектував і чотири підземних. Щоб уявити собі цей розмах, досить утроє "підвищити", наприклад, будинок Мінтрансу, що розташований через дорогу від майбутнього будівництва.
Автори проекту врахували зауваження членів містобудівної ради. На минулому розгляді вони рекомендували не перевантажувати і без того складний для проїзду проспект Перемоги зайвими автомобілями. Тому Бабушкін і його команда вирішили повністю відмовитися від торговельних приміщень у хмарочосі. Хоча, швидше за все, спрацювало інше: неподалік успішно працює великий ТЦ "Універмаг "Україна", і новий торговий центр може не витримати конкуренції.
Але незважаючи на це, транспортне питання однаково залишається чи не найважливішим при зведенні комплексу. Для архітекторів очевидно, що Повітрофлотський міст і проспект Перемоги в теперішньому вигляді не зможуть нормально існувати під транспортним пресом з боку таких архітектурних монстрів. Адже тільки в готелі буде близько 500 номерів, а в офісному центрі з'являться тисячі робочих місць. У той же час проект передбачає стоянку всього на 1,5 тис. машин.
Тому містобудівники порадили інвесторам проекту обговорити з міською владою можливість фінансування нової розв'язки замість тої, що зараз знаходиться на Повітрофлотському. Але Едуард Лещенко, в. о. заступника мера, вважає, що варто перебудовувати всі прилеглі дороги. "Треба розвантажити рух навколо цього місця. Повноцінної транспортної розв'язки замість Повітрофлотського однаково не зробиш", - вважає Лещенко.
А от будівля "Макдональдса" стане першою жертвою хмарочоса. Ресторан швидкого харчування обіцяють знести найближчим часом, а центральний ЗАГС - пощадити і навіть реконструювати за рахунок інвестора. Весь комплекс, що майстерня Бабушкіна розробляла разом з китайськими колегами, обійдеться інвесторам приблизно в півмільярда доларів.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас