Світовий ринок нерухомості: що і де можна купити за 1 млн. дол.? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок нерухомості: що і де можна купити за 1 млн. дол.?

Нерухомість
667
Американський журнал "Forbes" підбив підсумки минулого року на світовому ринку нерухомості і знайшов відповідь на питання, яку нерухомість і де можна купити за $1 млн. Як з'ясувалося, ціни на будинки і квартири росли по усьому світі, а найбільше - у Скандинавії та Східній Європі.
Як пише видання "Газета по-киевски", у Лондоні з мільйоном доларів особливо робити нема чого. За рік ціни в Британії виросли на 10%, і в столиці країни мільйон - не більш ніж скромна сума, на яку можна купити однокімнатну квартиру. Правда, покупець може розраховувати на те, що буде жити поруч із метро. При цьому ні виду з вікна, ні яких-небудь особливих умов на цю суму в Лондоні не запропонують. Трохи краще "мільйонникам" живеться в Парижі, Сіднеї та Дубліні. Розраховувати на будинок за $1 млн. не доводиться, але можна подивитися варіанти двокімнатних квартир.
Ріелтори рекомендують, особливо для вкладень, "ринки, що розвиваються". Старий Світ занадто малий, занадто старий і занадто густо заселений. Відкинувши стереотипи, з мільйоном, наприклад, можна відправитися в Гонконг. Поки там реально взяти на ці гроші трикімнатні апартаменти площею 74 кв. м. Але квартира буде у висотці. Така особливість забудованого і перенаселеного Гонконгу. Ще можна спрямувати погляди на ПАР або Єгипет. Там за $1 млн. можна придбати будинок. Це буде не таунхаус, а просто невелике, але цілком затишне житло. І все-таки "Forbes" рекомендує канадський Монреаль. Там саме зараз продають квартиру в стилі арт-деко із трьома кімнатами і трьома ваннами з мальовничим видом на сади. Правда, досвідчені мільйонери характеризують цей стиль інакше - "скромненько, але зі смаком".
Москва поки рада мільйонерові. Там новобудов на околицях - хоч відбавляй. Багатометрові квартири у висотках - будь ласка, але дуже далеко. Якщо ж центр, то тільки щось зовсім маленьке в старому будинку без ремонту. Перші гідні пропозиції по центру білокам’яної починаються від $2 млн. Нью-Йорк більш демократичний. Він запропонує мільйонерові трикімнатне житло, поруч із будівлею ООН, площею 65 кв. м і балконом, зі стелями висотою 3,5 м і паркетом з білого дуба.
Цікаво те, що в Києві мільйонерові теж не розгулятися. Поки на ці гроші ще можна купити елітну квартиру в центрі міста або будинок під Києвом, але на цьому всі гроші закінчаться. До речі, зараз у столиці найдорожча квартира коштує вже $40 млн. Розташовується вона в шестиповерховому будинку на вулиці Садовій, за два кроки від Національного банку України і Верховної Ради. А буквально в 2006 році найдорожча квартира в Києві в центрі Липок коштувала $7 млн.
Нагадаємо, прогнози експертів відносно цін на нове житло в столиці в 2008 році мало кого могли порадувати. Більшістю думок коридор у діапазоні 10-25% все-таки вималювався, тому шляхом нескладних математичних розрахунків можна було прикинути, що середня по Києву ціна "квадрата" упевнено наблизиться до позначки $3 тис.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас