Ціна на золото до 2012 р. буде перевищувати 700 дол. за унцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на золото до 2012 р. буде перевищувати 700 дол. за унцію

Банківські метали
379
Ціна на золото до 2012 року буде перевищувати позначку $700 за тройську унцію, заявив генеральний директор ВАТ "Полюс Золото" (РТС: PLZL) Євген Іванов на 3-му щорічному саміті "Індустрія дорогоцінних металів СНД" у четвер у Москві.
"У найближчі три-чотири роки золото буде вище $700 за унцію, у довгостроковій перспективі ціна на цей метал може знизитися до $600-650 за унцію", - сказав глава "Полюса", найбільшого в РФ виробника золота. Під час торгів у середу ціна на золото досягла рекордних $945,6 за унцію.
"Тому важливо зараз дати задовольнити апетит до освоєння родовищ в умовах, коли можна відбити частину коштів, вкладених у проект", - додав він.
За його словами, для цього необхідно "цікаві ліцензії видавати зараз, а не через три-чотири роки", і активніше використовувати кошти інвестфонда для створення інфраструктури.
Говорячи про стратегію "Полюса", Іванов сказав, що вона "буде будуватися на органічному зростанні, і період великих придбань для компанії позаду".
У бесіді з журналістами він уточнив, що компанія продовжує вивчати можливість придбання активів у РФ і СНД, але все запущене виробництво і підготовлене до запуску вже оцінено за справедливою вартістю.
Наприкінці минулого року Іванов заявляв, що очікує швидкої зміни мажоритарних акціонерів компанії. У четвер він сказав, що його думка не змінилася.
"З тих пір нічого в позитивну сторону, на жаль, не змінилося", - відзначив він.
На даний момент найбільшими акціонерами "Полюси" є президент ХК "Інтеррос" Володимир Потанін і президент інвестфонду "Онексім" Михайло Прохоров, які перебувають у процесі конфліктного розділу активів більше року.
Глава "Полюса" додав, що в найближчі тижні рада директорів компанії виробить рекомендації для позачергових зборів акціонерів, що відбудуться у квітні. На цих зборах, що скликалися з ініціативи "Інтерроса", акціонерам пропонується обрати новий склад ради директорів і внести зміни в статут компанії, що обмежують повноваження менеджменту.
Крім того, у найближчі тижні раді директорів буде представлений проект відокремлення частини геологорозвідувальних активів "Полюса". Як повідомлялося, "Інтеррос" не підтримує цей проект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас