Уже в травні Одеський припортовий піде з молотка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уже в травні Одеський припортовий піде з молотка

Казна та Політика
163
Фонд держмайна оголосив конкурс із продажу ОПЗ - торги відбудуться орієнтовно п'ятого травня.
Фонд держмайна вчора оголосив конкурс із продажу Одеського припортового заводу. Торги відбудуться через 75 днів, тобто орієнтовно - п'ятого травня. ОПЗ продається разом з перевалочним комплексом. Початкова ціна 99,52% акцій пакета становить три мільярди гривень, крок аукціонних торгів - 30 мільйонів гривень.
За умовами торгів брати участь в аукціоні забороняється компаніям, зареєстрованим в офшорних зонах. Крім того, компанії-учасники аукціону повинні бути прибутковими три останні роки і зобов'язані надати інформацію про пов'язаних з ними осіб. Раніше глава ФДМ Валентина Семенюк повідомила нам, що торгуватися за ОПЗ будуть як мінімум 12 олігархів. Це представники українського, шведського і російського великого капіталу.
Новий хазяїн заводу зобов'язаний буде зберегти обсяги виробництва аміаку та карбаміду і перевантаження хімічної продукції, що експортується. Нагадаємо, що минулого тижня ФДМ відмовився оголошувати конкурс із продажу ОПЗ. Голова фонду тоді заявила, що в запропонованих урядом умовах аукціону урізані соцзобов'язання, зокрема, відсутній пункт про недопущення скорочення працівників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас