Курс долара до євро практично не змінився через невизначеність відносно ставки в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара до євро практично не змінився через невизначеність відносно ставки в США

Валюта
219
Курс долара до євро в середу практично не змінився, тому що на ринку не склалося єдиної думки із приводу оцінки інформації про посилення інфляції в США, повідомляє агентство Thomson Financial.
За підсумками торгів у середу курс долара до євро склав $1,4714 проти $1,4725 у вівторок. До 8:45 МСК у четвер долар торгувався до європейської валюти на рівні також $1,4714.
Деякі аналітики вважають, що Федеральна система США буде менш активно знижувати базову процентну ставку, після того як минулого місяця збільшення інфляції перевищило очікування, а ціна на нафту досягла рекордної позначки на цьому тижні.
Інші дотримуються думки, що ФРС продовжить швидко знижувати ставку, вказуючи на протокол січневого засідання.
"Ринок сфокусований на ставці в США, - говорить Даніел Чань із DBS Bank. - Є висока ймовірність її скорочення в березні. Однак на ринку немає консенсусу щодо масштабу зміни".
Зростання споживчих цін у США в січні склало 4,3% у порівнянні із січнем минулого року, тоді як у грудні - 4,1%. Ціна на нафту перевищила $101 за барель, підсилюючи побоювання відносно інфляції.
Тим часом із протоколу засідання ФРС 29-30 січня випливає, що американський ЦБ готовий знижувати ставку для підтримки економічного зростання. З вересня він скоротив ставку на 2,25 процентні пункти
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас