У Німеччині почалась війна з неплатниками податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині почалась війна з неплатниками податків

Казна та Політика
178
За $7,4 млн німецькі податківці купили список громадян, що ухиляються від податків, в екс-службовця одного з банків Ліхтенштейну.
Тепер у Німеччині почалася хвиля перевірок.
Минулого тижня в домі виконавчого директора Deutsche Post Клауса Цумвінкеля відбувся обшук, через обвинувачення у відведенні з-під оподатковування $1,5 млн він подав у відставку.
Податківцями видано більше 900 ордерів на обшук, планується 20-25 обшуків на день, підозрюваних більше 700, вся операція поверне в скарбницю понад 3,4 млрд євро ($5 млрд).
Такі плоди розслідування фактів ухилення німців від податків через рахунки в банках Ліхтенштейну - країни, що Європа давно критикує за занадто жорсткий закон про банківську таємницю.
Уряд Німеччини офіційно підтвердив, що розвідники з BND заплатили $7,4 млн колишньому працівникові найбільшого ліхтенштейнського банку LGT за DVD з даними про 750 німців - вкладників банку.
LGT у відповідь заявив, що дані украдені в його дочірній компанії LGT Treuhand AG в 2002. Ліхтенштейнський прокурор Роберт Воллнер навіть назвав злодія - це Генріх Кібер. Кілька років тому він притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство і під час розгляду справи погрожував оприлюднити інформацію про клієнтів банку.
Суд виніс Кіберу обвинувальний вирок, в 2004 він звільнився, а влада Ліхтенштейну вирішила, що всю викрадену в банку інформацію він повернув.
Але Кібер навіть розвідці ФРН продав не все, що в нього було: під слідством він говорив про тисячі клієнтів, а після звільнення пропонував дані про клієнтів банку представникам податкових органів різних країн, у тому числі США.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас