Інвестори захопилися другим ешелоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори захопилися другим ешелоном

Фондовий ринок
125
За підсумками вчорашніх торгів індекс ПФТС знизився на 0,02% і досяг позначки 1098,27 пункту. При цьому обсяг торгів збільшився більш ніж удвічі і склав 209,8 млн. грн.
За словами учасників ринку, попитом користувалися папери всіх галузей, а незначне падіння вони пов'язують із переважними продажами. "Домінували продажі, в основному це були місцеві брокери. Але з'явився невеликий інтерес в інвесторів.
Це не індикатор того, що напрямок ринку кардинально міняється, просто ціни стали прийнятні. Зараз ринок волатильний, тому що немає сильного лідера, який почав би або скупку, або продаж", - запевняє Роман Захаров, старший аналітик ІК "Трійка Діалог".
Серед блакитних фішок подорожчали акції "Азовсталі" на 1,3%, Єнакіївського метзаводу - на 1,1%, ЛуАЗу - на 1,3%. Виросли в ціні акції "Мотор Січі" на новині про участь у виробництві літака Y8F600 для китайської авіаційної промисловості.
Величезний інтерес торговців викликали емітенти другого ешелону. "Виросли в ціні акції шахт "Червоноармійська-Західна №1" на 8%, "Комсомолець Донбасу" - на 4,5%. Причиною послужили прогнози, що зберігаються, з росту цін на вугілля, а також дані про недостачу коксівного та термічного вугілля", - стверджує Денис Мацуєв, керівник торговельного департаменту ІК "Драгон Капітал".
За словами експертів, інтерес іноземних інвесторів підігрівався новиною про початок переговорів про вступ України у вільну зону торгівлі з ЄС, і очікуваннях про зростання прямих іноземних інвестицій цього року. "Очікується, що в 2008 р. приплив ПІІ в Україну збільшиться на 20%. Частина цих інвестицій має на увазі участь іноземних інвесторів у покупці об'єктів приватизації. Такі заяви уряду підтверджують наміри здійснити план приватизації 2008 р., і це має відгук серед іноземних інвесторів", - розповів Мацуєв.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас