Єврокомісія дозволила Thomson купити Reuters за умови виконання низки вимог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія дозволила Thomson купити Reuters за умови виконання низки вимог

Фондовий ринок
97
Єврокомісія дозволила канадській Thomson Corporation придбати свого британського конкурента Reuters Group.
Як говориться в повідомленні європейського антимонопольного регулятора, компанії представили в Єврокомісію пакет заходів, виконання яких зніме питання про можливу шкоду конкуренції в результаті угоди.
Як повідомлялося, навесні Thomson, до складу якої входить однойменне інформаційне агентство, домовилася про покупку Reuters за 8,7 млрд фунтів стерлінгів ($17,2 млрд). Акціонери Reuters повинні одержати за акцію компанії по 352,5 пенсу грошима і 0,16 акції Thomson.
Угода була схвалена незалежною комісією Reuters, у завдання якої входить забезпечення незалежності редакційної політики.
Агентство Thomson Financial, що входить в корпорацію Thomson, надає аналітичну інформацію про компанії, фундаментальну макроекономічну інформацію, а також цінові дані, маючи значне коло клієнтів серед buy-side (керуючі компанії, інші інвестори) і широке представництво на ринку США. Торік Thomson купило також європейське агентство новин AFX News Ltd.
Британське агентство Reuters, будучи найбільшим у світі постачальником фінансової інформації, володіє потужною службою новин і найбільш активно в сфері sell-side (банки та інвесткомпанії).
Основним конкурентом Reuters і Thomson є американське агентство Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас