Пинзеник: Ставку податку на нерухомість повинна встановлювати місцева влада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Ставку податку на нерухомість повинна встановлювати місцева влада

Нерухомість
254
Міністерство фінансів України продовжує підготовчу роботу із введення в країні податку на нерухомість і пропонує, серед іншого, надати місцевій владі право визначати його ставку, повідомив глава Мінфіну Віктор Пинзеник журналістам у вівторок.
"Ми його (податок на нерухомість) відпрацьовуємо. Я сподіваюся, до кінця березня в нас буде готовий проект закону. Ідея дуже проста: база оподатковування - квадратний метр", - сказав він.
Голова Мінфіну пояснив, що місцева влада зможе більш ефективно регулювати ставку цього податку, оскільки краще знає ситуацію із цінами на ринку нерухомості в регіонах. При цьому, за словами міністра, планується, що надходження від цього податку будуть направлятися в місцеві бюджети.
"Ми не будемо встановлювати розмір податку. Ми будемо пропонувати, щоб це питання було передано винятково в компетенцію місцевих органів влади", - підкреслив Пинзеник.
За його словами, Мінфін хотів би ввести цей податок уже в 2009 році, оскільки на сьогоднішній день місцеві бюджети мають недостатню власну ресурсну базу для реалізації своїх повноважень.
Крім того, Пинзеник відзначив, що в контексті підготовки проекту Податкового кодексу Мінфін розглядає можливість скорочення числа податків. "Є речі привабливі - скорочення кількості податків і зсув центру ваги із прямого оподатковування на споживче оподатковування. Але є багато питань щодо цієї концепції", - сказав він.
Як повідомлялося, розроблений улітку-2007 проект Податкового кодексу передбачав введення податку на нерухомість, але не в найближчі роки: така позиція сформувалася з урахуванням відсутності об'єктивної системи оцінки нерухомості в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас