Долар впав до євро на очікуваннях негативної статистики щодо ринку житла в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар впав до євро на очікуваннях негативної статистики щодо ринку житла в США

Валюта
397
Долар упав до євро у вівторок на побоюваннях, що статистика, яка виходить на цьому тижні, може показати продовження падіння на ринку житла в США, повідомило агентство Bloomberg.
Негативні дані підсилять очікування зниження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) США.
Під час торгів курс долара до євро опускався до $1,4742 - мінімального рівня за останні два тижні. До 15:07 МСК він склав $1,4740 проти $1,4658 у понеділок.
"Ми вважаємо, що є ймовірність зростання євро вище позначки $1,48 на очікуваннях зниження ставки в США, - говорить Кріс Фернесс із 4Cast. - Однак ми поки не знаємо, чи буде рецесія".
Відповідно до оцінки опитаних Bloomberg економістів, індекс упевненості будівельних компаній США залишився в лютому на позначці 19 пунктів, що лише на 1 пункт більше рекордно низького грудневого значення. Цей показник, що розраховує Національна асоціація будівельників і Wells Fargo, буде опублікований у вівторок.
"Інвестори дуже напружені перед виходом даних щодо ринку житла, і вони продають долари, - відзначає менеджер Aozora Bank Кенъїтіро Фудзіта. - ФРС зменшить ставку до 2% з метою підтримки економіки".
20 лютого міністерство торгівлі США оприлюднить дані щодо числа новобудов. Як вважають економісти, у січні цей індикатор залишився поблизу 16-річного мінімуму.
"Схоже, американському житловому ринку потрібно ще трохи знизитися, перш ніж можна буде говорити про те, що гірше залишилося позаду, - вважає аналітик Citigroup Стівен Хальмарік. - Долар, імовірно, буде слабшати в короткостроковій перспективі".
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку ФРС показує, що трейдери оцінюють імовірність її скорочення в березні на 0,75 процентного пункту в 26%. Шанси на зниження на 0,5 процентного пункту становлять 74%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас