Верховна Рада створила комісію з питань вартості житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада створила комісію з питань вартості житла

Нерухомість
349
У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для з'ясування причин встановлення необґрунтовано високих цін на житло в Києві, інших містах України, а також невиконання забудовниками зобов'язань по договорах про інвестування в житлове будівництво.
Текст проекту постанови внесений на розгляд парламенту народними депутатами від ПР (Валерій Коновалюк), НУ-НС (Оксана Білозір) і Блоку Литвина (Катерина Ващук).
Тимчасова слідча комісія повинна з'ясувати причини встановлення необґрунтовано високих цін на житло в Києві, інших містах України, а також невиконання забудовниками зобов'язань по договорах про інвестування в житлове будівництво.
До того ж будуть перевірені причини бездіяльності посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, які привели до таких наслідків.
А на розгляд ВР внесені пропозиції щодо вдосконалювання законодавства з метою створення ефективного механізму регулювання відносин на ринку житла, виконання забудовниками зобов'язань по договорах про інвестування в житлове будівництво, механізму захищеності інтересів інвесторів - громадян України, які інвестували кошти в житлове будівництво.
До складу ТСК повинні ввійти 15 народних депутатів під головуванням нардепа від НУ-НС Оксани Білозір.
Нагадаємо, що середня вартість квадратного метра житла в обласних центрах України за IV квартал 2007 року виросла на 5% і склала $1 634.
Київ претендує на 20-е місце у всесвітньому рейтингу вартості нерухомості відповідно до рейтингу англійського аналітичного ріелторського агентства Global Property Guide і Асоціації фахівців з нерухомості.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас