Для купівлі землі в Болгарії необхідно зареєструвати фірму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для купівлі землі в Болгарії необхідно зареєструвати фірму

Нерухомість
292
Додаткові видатки і податок при покупці нерухомості в Болгарії можуть скласти до 30% від вартості житла.
Для придбання апартаментів у Болгарії для нерезидента немає ніяких перешкод - досить мати закордонний паспорт і необхідну суму грошей. Якщо ж ви вирішили обзавестися будиночком біля моря, процедур буде трохи більше. Для цього необхідно зареєструвати фірму (вартість близько 500-600 євро), звернувшись до нотаріуса. Документи на компанію можна буде одержати протягом 2 тижнів. Після цього вільно можна купувати житло, оформлюючи його на юридичну особу.
Купуючи апартаменти від забудовника, можна сміливо розраховувати на розстрочку. Через широку пропозицію і високу конкуренцію будівельні компанії можуть надавати її при початковому внеску від 15-20%. При цьому сума розбивається на кілька частин і повинна бути виплачена до моменту закінчення будівництва. Право власності (так званий акт 16) покупець може одержати, тільки коли будинок уже повністю побудовано, до цього діє попередній договір, у якому описуються строки погашення платежів і вказується сума застави (як правило, близько 1-2 тисяч євро, іноді трохи більше).
У Болгарії досить високі видатки при оформленні нерухомості: держмито в муніципалітет за місцем оформлення нерухомості, послуги юриста в середньому виливаються в 8-10% від вартості житла, а також ПДВ у розмірі 20%. Щоб уникнути зайвих витрат, при сплаті останнього податку багато хто в договорі про право власності об'єкта занижує його вартість.
Найчастіше нерухомість у Болгарії через невисоку вартість купується на виплат або оплачується із власних коштів. Де-юре іпотека для іноземців доступна. Правда, нас попередили, що в Болгарії таке ж лихо, як і в Україні. Банки не вказують ефективну ставку, і, незважаючи на заявлені 6-8% річних, реальна ставка досягає 10%. При цьому кредит більше ніж на 50% від вартості житла іноземцям не видають, зате строк іпотеки в деяких банках можливий до 25 років. Набір необхідних документів: закордонний паспорт, довідка про доходи (бажано вказувати їхній розмір з розрахунку суми щомісячних платежів по кредиту +50%), кредитна історія, якщо така є. До речі, у болгарських банках не дозволено вільне дострокове погашення - тільки з додатковими штрафними відсотками.
Дар'я Черкашина
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас