Тарасюк: Ймовірне членство в НАТО коштуватиме Україні близько 25-30 млн дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарасюк: Ймовірне членство в НАТО коштуватиме Україні близько 25-30 млн дол. на рік

Казна та Політика
100
НАТО має інвестиційний фонд, який складається з внесків країн-членів. Польща – країна-член НАТО, яка за своїми параметрами наближена до України, хоча за ВВП більша в 3 рази, сплачує свій щорічний внесок у НАТО в розмірі 29 млн дол.
Ця цифра є результатом участі країни-члена НАТО у різних програмах, і вона вираховується від потенціалу держави та встановлюється шляхом переговорів. За умови вдалих переговорів ця цифра для України може становити десь 25 млн дол. Про це повідомляє прес-служба НРУ з посиланням на голову НРУ, голову парламентського Комітету з питань європейської інтеграції, заступника голови фракції НУ-НС Бориса Тарасюка. За його словами, в разі вступу до НАТО Україна щорічно сплачуватиме 25-30 млн дол., що в розрахунку на кожного платника податків становить десь 1 дол. на рік.
"Для порівняння, такі потужні країни-члени НАТО як Великобританія, Франція і Німеччина сплачують щорічно членський внесок у розмірі близько 200 млн дол. А у нейтральної Швеції військові витрати на рівні 4 млрд євро на рік або 600 дол. в розрахунку на душу населення. Україна щорічно на "воєнку" витрачає близько 1,78 млрд дол. У Польщі ці витрати дорівнюють 100 дол. на душу населення. Можна порівняти, скільки зможе заощадити Україна будучи в Альянсі", - додав Тарасюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас