Київміськбуд хоче змінити статус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київміськбуд хоче змінити статус

Нерухомість
304
Голова АТ Холдингова компанія Київміськбуд (Київ) Петро Шилюк планує звернутися в Кабінет міністрів України із проханням внести зміни в існуючі корпоративні відносини компанії.
"Я буду звертатися в Кабінет міністрів України з вимогою здійснити реприватизацію підприємства, або зробити його комунальним", - сказав він під час загальних зборів акціонерів холдингу в Києві.
Президент компанії відзначив, що оптимальним вирішенням цієї проблеми може стати розподіл пакета акцій між акціонерами і Київською міськдержадміністрацією в співвідношенні 49% акцій до 51%, при цьому він не уточнив, яка частка буде належати Київміськбуду.
Шилюк також відзначив, що на сьогоднішній день представники Київської міськдержадміністрації, якій належить 80% акцій холдингу, "можуть тільки при одному піднятті руки вирішувати всі питання".
"Зараз важко говорити про механізм перерозподілу частини пакета акцій холдингу, що контролює Київська міськдержадміністрація. Це може бути відкритий конкурс, або ж я не виключаю можливості виходу на IPO на Лондонській або Франкфуртській біржах", - прокоментував заяву Шилюка представник холдингу.
На початку лютого група компаній ТЕКТ заявила про те, що бізнес-оточення мера Києва вирішило змінити тактику тіньової приватизації ХК Київміськбуд.
29 січня на зборах акціонерів ВАТ Трест міськбуд-4 (входить у ХК Київміськбуд) ухвалено рішення про зміну компанії-реєстротримача - замість компанії Система-Р реєстратором ВАТ Трест міськбуд-4 стало ТОВ Термінал реєстр. Відповідно до інформації, наявної в розпорядженні ЗАТ Сучасне будівництво, ТОВ Термінал реєстр пов'язане з керівництвом київської державної адміністрації.
12 жовтня стало відомо, що в покупці ХК Київміськбуд зацікавлена російська Альфа-груп.
12 липня Київрада внесла до списку підприємств, які підлягають приватизації, холдингову компанію Київміськбуд, а в серпні оголосила тендер на оцінку 80% акцій цього підприємства під грифом ПР, що означає "приватизація".
19 вересня Господарський суд Києва заборонив здійснювати дії із продажу 52 910 760 штук простих іменних акцій (80% СФ) акціонерного товариства ХК Київміськбуд, що належать територіальній громаді міста Києва, зокрема проводити і повідомляти конкурси або аукціони із продажу акцій.
АТ ХК Київміськбуд створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації Київміськбуд в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.
80% акцій холдингу належать київській територіальній громаді.
70% нерухомості в столиці і 40% в Україні будує Київміськбуд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас