Семенюк: Робота ФДМУ неефективна через застарілу нормативно-правову базу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк: Робота ФДМУ неефективна через застарілу нормативно-правову базу

Фондовий ринок
132
Неефективність роботи Фонду державного майна полягає в застарілій нормативно-правовій базі, що регулює його діяльність.
Про це журналістам у Секретаріаті президента заявила голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко. "Все те, що було сказано президентом відносно ФДМУ, я говорила тільки що на парламентських слуханнях, - додала вона, коментуючи критичні висловлювання глави держави. - І те, що президент підтвердив необхідність індивідуального підходу до приватизації, мені імпонує".
Семенюк-Самсоненко також відзначила, що на сьогодні законодавство зобов'язує прописувати інвестиційні зобов'язання строком на 6 місяців, і це привело до того, "що підприємства, які були приватизовані за попередні роки, контролювати на сьогодні практично неможливо".
Також вона повідомила, що на засіданні Ради Національної безпеки та оборони було ухвалено рішення і проект указу про розробку концептуальних змін у законодавство щодо регулювання діяльності Фонду державного майна, які повинна зробити робоча група, і найближчим часом подати на розгляд у Верховну Раду.
За її словами, зміни в законодавство щодо регулювання діяльності ФДМ не робилися починаючи з 2000 р. "Я сама сім разів подавала зміни до Фонду. Без них неможлива нормальна його діяльність", - сказала Семенюк-Самсоненко. Щодо приватизації деяких об'єктів державної власності вона відзначила, що всі процедури приватизації є прозорими, "у нас є всі відео- і аудіо записи роботи Фонду, і можна переконатися наскільки ефективно вона проводилася".
Крім того, голова ФДМУ заявила, що не бачить своєї провини в тому, що "Луганськтепловоз" був проданий за заниженою ціною. Про це вона заявила сьогодні журналістам. "Я хотіла б вам нагадати, що "Луганськтепловоз" був проданий за рішенням суду", - сказала вона і додала, що, не виконавши рішення суду, вона могла б бути укладена на 8 років. Семенюк-Самсоненко підкреслила, що необхідно припинити практику, коли в судовому порядку продається той чи інший об'єкт державної власності.
Семенюк-Самсоненко також вважає недоцільним продаж Одеського припортового заводу, тому що це підприємство є прибутковим.
Голова ФДМУ повідомила також, що планує виступити в парламенті зі звітом про свою роботу. При цьому вона відзначила, що не боїться своєї можливої відставки. "Моя заслуга є хоча б в тому, що я навела порядок в обліку фонду і не дала забрати те, що ще залишилося", - відзначила голова ФДМ.
Також Семенюк-Самсоненко повідомила про намір подати скаргу на ім'я Президента України Віктора Ющенка і генерального прокурора Олександра Медведька щодо перешкоджання з боку Кабінету міністрів її діяльності як голови ФДМУ. Про це вона заявила сьогодні журналістам. "Цю заяву мої юристи вже майже доробили", - сказала Семенюк-Самсоненко.
Нагадаємо, 6 лютого Семенюк-Самсоненко рішенням Кабміну була відсторонена від посади на час проведення службового розслідування спеціальною групою, створеною Кабінетом міністрів. Наступного дня Ющенко призупинив дію розпорядження Кабінету міністрів про відсторонення голови ФДМУ від виконання своїх обов'язків. Президент також звернувся в Конституційний суд України з поданням відносно конституційності постанов Кабінету міністрів України про призначення заступників голови ФДМУ.
Сама Семенюк раніше заявляла, що її відсторонили від посади з порушенням чинного законодавства. За її словами, голова Фонду держмайна призначається указом Президента України за узгодженням з парламентом, тому ініціювати проведення службового розслідування відносно глави приватизаційного відомства може або президент, або парламент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас