Забудовники знову кинули киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовники знову кинули киян

Нерухомість
1067
Пайовики будівництва житлового будинку в с. Софіївська Борщагівка (Києво-Святошинсбкий район, Київська область) заявляють про відмову забудовників оформити їхнє право власності на квартири.
Про це повідомив адвокат пайовиків Ярослав Лук'яненко на прес-конференції.
За його словами, в 2004 році компанія - забудовник ТОВ "Біо-Оріяна" почала будівництво житлового будинку на вул. Леніна, 46 у с. Софіївська Борщагівка за кошти пайовиків. 9-поверховий будинок на 158 квартир з магазинами та офісними приміщеннями був зданий в експлуатацію 11 вересня 2006 року.
Адвокат підкреслив, що пайовики, що уклали з компанією - забудовником інвестиційні договори і взяли кредит під будівництво житла, повинні були одержати свідоцтво про право власності на квартири через два тижні після введення будинку в експлуатацію.
ТОВ "Біо-Оріяна" не підписує акт прийому-передачі квартир з пайовиками, що заселилися в будинок, що унеможливлює реєстрацію права власності на житло в БТІ. За його інформацією, засновники компанії - забудовника на загальних зборах прийняли рішення не оформлювати квартири у власність пайовикам.
Адвокат відзначив, що у вересні 2007 року виконавчим комітетом Софіївсько-Борщагівської сільради було ухвалено рішення про оформлення у власність цього житлового будинку ТОВ "Біо-Оріяна".
"Ми представляємо 46 чоловік, які не можуть одержати у власність те, за що вони заплатили", - сказав він.
За даними адвоката, пайовики почали вкладати кошти в будівництво будинку, коли компанія - забудовник мала у своєму розпорядженні тільки орендовану ділянку землі. На той час вартість квартир у майбутній новобудові становила 2,5 тис. грн за 1 кв. м, а офісних приміщень - 2 тис. грн за 1 кв. м.
"На сьогоднішній день ці квартири коштують набагато дорожче. На кону мільйони гривень, можливо, десятки мільйонів", - додав він.
Лук'яненко також відзначив, що декілька власників офісних і житлових приміщень у будинку почали розгляд у Києво-Святошинському райсуді.
За даними екс-директора ТОВ "Біо-Оріяна" Тамари Сковородинської, що була пайовиком "по низці квартир, які вона переуступила громадянам", 152 людини заселилися в будинок з дозволу ТОВ "Біо-Оріяна", заплативши компанії за різницю між запроектованою і побудованою площею.
На думку адвоката, інші пайовики не звертаються в суд через нестачу коштів, оскільки при подачі позовної заяви в суд необхідно сплатити держмито в розмірі 1,7 тис. грн.
Інвестори будинку звертаються до Президента України Віктора Ющенка і правоохоронних органів із проханням розібратися в ситуації.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас