Долар знизився до євро до тижневого мінімуму на заявах Бернанке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знизився до євро до тижневого мінімуму на заявах Бернанке

Валюта
291
Долар знизився до євро в четвер до тижневого мінімуму після того, як глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке дав зрозуміти, що ФРС може продовжити зниження базової процентної ставки, повідомило агентство Bloomberg.
На торгах 14 лютого курс долара до євро опустився до $1,4643 з $1,4573 у середу. До 8:45 МСК у п'ятницю він склав $1,4645.
"ФРС буде діяти у своєчасній манері, необхідній для підтримки зростання, і надавати адекватну страховку проти ризиків уповільнення зростання економіки", - заявив Бернанке, виступаючи на засіданні банківського комітету Сенату США в четвер.
"Схоже, Бернанке налаштований на користь пом'якшення монетарної політики, - говорить Алан Раскін з RBS Greenwich Capital Markets. - Низькі ставки не можуть не позначитися на доларі".
Бернанке також заявив, що дефіцит кредиту негативно позначиться на розвитку економіки. Ці коментарі підсилили побоювання перед збільшенням втрат банків. З початку 2007 року вони вже списали вартість активів на $146 млрд.
З 18 вересня ФРС скоротила базову ставку на 2,25 процентні пункти. З тих пір долар подешевшав до євро на 4,5%.
"ФРС ясно дала зрозуміти, що вони будуть активно зменшувати ставку, - вважає аналітик Royal Bank of Scotland Пол Робсон. - Імовірно, євро продовжить рости до долара".
Торгівля ф'ючерсами на ставку в США показує, що трейдери оцінюють імовірність її зниження на березневому засіданні ФРС на 0,75 пункту в 28%. Шанси на зменшення на 0,5 пункту становлять 72%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас