ПФТС реабілітується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС реабілітується

Фондовий ринок
157
Індекс ПФТС у четвер продовжив рости і за підсумками торгів піднявся на 7,49 пункту (0,69%), знову переступивши позначку 1100 індексних пунктів.
На тлі притихлої паніки на світових ринках український фондовий ринок набирає висоту - з початку тижня індекс безупинно зростав, набравши 3,6%. Загальний обсяг торгів у системі склав 135 млн. грн.
Найбільш популярними секторами вчора були металургія, машинобудування та сировинні компанії (шахти, гірничозбагачувальні комбінати, "Укрнафта"). Найбільші обсяги торгів зафіксовані з акцій Єнакіївського метзаводу (6,83 млн. грн.), Дружківського машинобудівного заводу (5,31 млн. грн.), Стаханівського вагонзаводу (5,19 млн. грн.).
"Інтерес до двох перших секторів пояснюється їх високою ліквідністю та корпоративними новинами, - пояснює фінансовий аналітик ІК "Арт-Капітал" Юлія Мартиненко. - Сировинні ж компанії залишаються зараз ризиковим вкладенням у силу їх значного росту за попередні роки. Однак, з огляду на вугле-рудний дефіцит на українському та світовому ринку, вони залишаються цікавими для найбільш активних інвесторів".
У середу ціни на вугілля в Європі знову обновили історичні максимуми, досягши $125 за 1 т у зв'язку з його тимчасовою недостачею, що утворилася, на світовому ринку. На цих новинах шахта "Червоноармійська-Західна" набрала за день 3,1%, за нею підтягся й "Комсомолець Донбасу" (0,8%).
Серед блакитних фішок подорожчали акції "Мотор Січ" - на 1,51%, "Луганськтепловозу" - на 0,76%, концерну "Стірол" - на 0,74%.
"Укрнафта" підтвердила оцінку чистого прибутку за підсумками 2007 р. у розмірі $200 млн. (на 58% менше прибутку 2006 р.),- відзначає пані Мартиненко. - На даний момент оцінка компанії залежить від рішення із приводу ціни реалізації газу, частка якого в продажах "Укрнафти" становить близько 17%". На її думку, збитковість з реалізації газу цього року збережеться (рентабельність у даному виді діяльності складе -22%), але з 2009 р. вихід на прибутковість в газовому бізнесі цілком можливий, що залишає за компанією чималий потенціал росту - близько 28%.
У другому та третьому ешелонах подорожчали акції Дніпропетровського меткомбінату ім. Дзержинського - на 5,26%, Запорізького заводу феросплавів - на 4%, шахти "Червоноармійська-Західна №1" - на 3,69%. У той же час подешевіли папери Миронівського заводу з виготовлення круп і комбікормів - на 31,74%, "Вінницяобленерго" - на 10,77%, "Інтерпайп Новомосковського трубного заводу" - на 4,75%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас