Мінфін США запевняє, що економіка країни все ще дуже сильна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США запевняє, що економіка країни все ще дуже сильна

Казна та Політика
108
Сполучені Штати Америки переживають серйозний спад на ринку житлової нерухомості, однак американська економіка стійка та повинна уникнути рецесії, говориться в доповіді, підготовленій міністром фінансів США Генрі Полсоном, передає Reuters.
"Економіка США усе ще дуже сильна, диверсифікована і життєздатна, однак після декількох років стабільно високого збільшення цін на житло вона переживає значну та необхідну корекцію", - відзначається в заяві Мінфіну.
Полсон звернувся до Конгресу США із проханням прийняти законопроект, що дозволяє Федеральному управлінню житлового будівництва більш активно допомагати американським домовласникам рефінансувати іпотечні кредити.
За словами Генрі Полсона, Мінфін продовжить уважно відслідковувати ситуацію на фінансових ринках. "Ми переживаємо складний перехідний період, коли ринки заново переоцінюють ризики, але я вірю в наші ринки. Вони змогли оправитися після важких часів у минулому і зможуть це зробити й цього разу", - додав Полсон.
Раніше глава МВФ заявив, що падіння економіки Сполучених Штатів буде істотним і затяжним. Воно торкнеться економік безлічі країн, тому вирішення проблеми вимагає спільних скоординованих дій.
Нагадаємо, що на Всесвітньому економічному форумі в Давосі відомий інвестор-мільярдер Джордж Сорос заявив, що рецесія в США практично неминуча, тоді як світова економіка в цілому може уникнути спаду.
Крім того Сорос заявив, що криза на ринку кредитування в США стане закінченням ери статусу долара як основної валюти світових резервів.
Опитування компанії Harris Interactive показало, що 45% американців припускають, що в році, що настав, ситуація в економіці США погіршиться. 38% опитаних відчувають себе в меншій фінансовій безпеці, ніж рік тому.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас