Бернанке: ФРС обіцяє адекватну страховку від ризиків уповільнення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС обіцяє адекватну страховку від ризиків уповільнення економіки

Фондовий ринок
126
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке заявив, що Центральний банк надасть адекватну страховку проти ризику уповільнення темпів економічного зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Виступаючи на засіданні банківського комітету Сенату в четвер, він відзначив, що ФРС "буде діяти у своєчасній манері, необхідній для підтримки зростання, і надавати адекватну страховку проти ризиків зниження" зростання економіки.
"Більш дорогі та менш доступні кредити, імовірно, продовжать бути джерелом стримування для економічного зростання, - відзначив Б.Бернанке. - Прогноз для економіки погіршився за останні місяці, і ризики зниження для економічного зростання підсилилися".
ФРС у січні знижувала базову процентну ставку рекордними за останні два десятиліття темпами на тлі відходу інвесторів з ризикованих інструментів, підвищення безробіття та уповільнення зростання споживчих видатків. Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір вартості кредитів, трейдери очікують чергового зниження ставки на 0,5 процентного пункту - до 2,5% річних - на наступному засіданні 18 березня.
Б.Бернанке сказав, що його власний прогноз - економіка уникне рецесії цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас