Найближчі півроку фондові ринки світу будуть падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчі півроку фондові ринки світу будуть падати

Фондовий ринок
260
Найбільші світові фондові майданчики продовжать падіння в міру уповільнення економічного зростання та зниження корпоративних прибутків, показують дані опитування серед 5148 користувачів інформаційної системи агентства Bloomberg по всьому світі.
З початку 2008 року американський фондовий індекс S&P 500 втратив 8,1%, що є найгіршим стартом з початку року цього індикатора, починаючи з 1990 року. Британський FTSE 100 знизився на 9,7%, а французький індекс CAC 40 упав на 14%.
Єдиним ринком акцій, де респонденти розраховують побачити зростання, є фондова біржа Гонконгу. Однак і там упевненість інвесторів знизилася на побоюваннях, що економіка Китаю не залишиться осторонь від проблем американських споживачів і знизить темпи зростання. Обережний оптимізм учасників гонконгського фондового ринку можна пояснити і тим, що індекс Hang Seng з початку року втратив уже 17%.
Експерти Міжнародного валютного фонду вважають, що темпи зростання світової економіки в 2008 році складуть 4,1%, що являє собою найбільш повільне зростання, починаючи з 2003 року.
Прибутки компаній, котирування яких входять до складу індексу S&P 500, скоротилися в середньому на 20% в IV кварталі минулого року - найбільш значне падіння із часів рецесії 2001 року.
У Європі падіння корпоративних прибутків очікується в ще більших масштабах. "Є всі приводи для песимізму", - говорить керуючий європейськими активами японської компанії Daiwa Asset Management Грегор Сміт, що вважає, що європейські показники з невеликим відставанням ідуть за американськими даними.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас