Семенюк: Конкурс з продажу ОПЗ заплановано оголосити 14 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк: Конкурс з продажу ОПЗ заплановано оголосити 14 лютого

Фондовий ринок
155
Конкурс із продажу Одеського припортового заводу планується оголосити 14 лютого 2008 р.
Про це голова Фонду державного майна Валентина Семенюк повідомила журналістам.
За її словами, оновлені умови конкурсу затверджені рішенням уряду від 11 лютого ц.р. Семенюк відзначила, що додано вимогу виконувати законодавство в сфері екології.
Голова ФДМ повідомила, що сьогодні відбудеться засідання робочої групи, на якому повинна бути затверджена форма оголошення конкурсних умов продажу ОПЗ. При цьому самі умови конкурсу не змінилися, стартова ціна залишається 3 млрд грн, підкреслила Семенюк.
Як повідомили РБК-Україна сьогодні вранці у редакції офіційного видання Фонду державного майна - газеті "Відомості приватизації", 13 лютого за рішенням уряду газета не вийде, наступний номер планується надрукувати 14 лютого.
У цей час вирішується питання, чи ввійде в цей номер оголошення про продаж ОПЗ, відзначили в редакції.
Очікувалося, що конкурс із продажу ОПЗ буде оголошений ще 6 лютого ц.р. У ФДМ 5 лютого припустили, що строки оголошення конкурсу, можливо, будуть перенесені у зв'язку з поїздкою прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на завод. За підсумками зустрічей глави уряду з колективом підприємства можуть бути внесені певні корективи в умови конкурсу, підкреслили у Фонді держмайна.
Раніше перший заступник голови Секретаріату президента (СП) Олександр Шлапак заявив, що Кабмін урахував пропозиції СП щодо конкурсних умов продажу ОПЗ. Він уточнив, що Кабмін пропонував установити в договорі купівлі-продажу безстроковим пункт про заборону на скорочення чисельності працівників підприємства. Крім того, була врахована пропозиція, що передбачає доступ до перевалочного термінала підприємства "Укрхімтрансаміак".
Шлапак також повідомив, що тарифи на перевалку аміаку через термінал, що належить ОПЗ, буде встановлювати Мінпромполітики. За його словами, Секретаріат президента запропонував внести таке положення в конкурсні умови із продажу ОПЗ. "Таким чином, буде забезпечуватися вільний доступ до аміакопроводу всіх учасників ринку", - сказав перший заступник глави Секретаріату президента.
30 січня ц.р. Кабмін затвердив конкурсні умови продажу ОПЗ, за якими початкова ціна підприємства складе 3 млрд грн, крок аукціонних торгів - 30 млн грн.
Одеський припортовий завод - другий за розміром виробник аміаку та карбаміду в Україні, що повністю перебуває в держвласності. Завод спеціалізується на виробництві аміаку та карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
ОПЗ є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийому, охолодження та перевантаження аміаку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас