Шахти витягають ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахти витягають ПФТС

Фондовий ринок
164
Вчора індекс ПФТС виріс на 0,66%, досягши 1087,87 пункту. Зростання індексу відбувся на тлі позитивної ситуації на світових ринках, але вже сьогодні індекс знову може знизитися.
Лідерами з обсягів торгів вчора стали акції "Київенерго", "Центренерго" і Авдіївського коксохімічного заводу. Загальний обсяг торгів склав 75,4 млн. грн.
Серед блакитних фішок у понеділок подорожчали акції концерну "Стірол" - на 10,66%, "Луганськтепловозу" - на 10%, "ArcelorMittal Кривий Ріг" - на 3,23%, "Мотор Сiч" - на 3,14%. У другому ешелоні значно зросли акції шахт "Червоноармійська-Західна №1" - на 10,76%, "Комсомолець Донбасу" - на 8,53%, а також Алчевського меткомбінату - на 7,51%.
"Зростання вартості акцій шахт пояснюється підвищенням цін на вугілля через зросле споживання в Китаї. Подорожчання акцій Алчевського меткомбінату продиктовано очікуваннями щодо злиття з ІСД, про яке, відповідно до заяв Тарути, повинні оголосити до кінця місяця. За тиждень акції Алчевського меткомбінату знизилися на 12%, тому зараз є привабливими для покупки", - стверджує Юрій Алексєєнко, старший аналітик компанії KBC Securities Ukraine.
Вчора на 1,43% виросли в ціні акції ММК ім. Ілліча. Зростання акцій аналітики зв'язують із корпоративними новинами комбінату про скорочення штату працівників і економічних труднощів, які він випробовує. "Ми вважаємо, що це позитивна новина для міноритаріїв і для самого комбінату, оскільки може свідчити про те, що компанія готується до поглинання інвесторами, зокрема, СКМ. Зважаючи на те, що СКМ хотіла б наростити потужності з виробництва сталі, ММК є для неї досить привабливим активом", - вважає Алексєєнко.
Незважаючи на зростання індексу в останні дні, інвестори не поспішають відкривати позиції. "Місцевим брокерам вже набридло списувати збитки від падіння ринку, тому вони всіляко намагаються підвищити котирування акцій на тлі того, що світові фондові ринки ростуть.
Але якихось істотних обсягів немає, як і надії на те, що завтра ціни залишаться на тих же рівнях", - ремствує Денис Мацуєв, керівник торговельного департаменту ІК "Драгон Капітал".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас