Євро може продовжити рости до долара на сильній статистиці з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро може продовжити рости до долара на сильній статистиці з ЄС

Валюта
806
Євро може продовжити рости до долара в середу на сильній статистиці з ЄС, що послаблює очікування відносно зниження ставки Європейським центральним банком (ЄЦБ), повідомило агентство Bloomberg.
Під час торгів у вівторок курс євро до долара досягав $1,4615 - максимальної позначки з 7 лютого, після того як був опублікований індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини. Індикатор, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, зненацька показав зростання у лютому - уперше за вісім місяців. Крім того, міністр фінансів Німеччини Петер Штайнбрюк заявив, що не очікує зміни курсу від глави ЄЦБ Жан-Клода Тріше.
За підсумками торгів у вівторок курс євро до долара склав $1,4584 проти $1,4519 у понеділок. До 8:38 у середу євро торгувався на рівні $1,4569.
13 лютого європейська валюта може продовжити рости до долара на сильній статистиці з єврозони.
За оцінкою опитаних Bloomberg економістів, промислове виробництво виросло в грудні в єврозоні на 0,6% після зниження на 0,5% у попередній місяць.
Як вважають експерти, оптові ціни піднялися в Німеччині в січні на 5,3% щодо аналогічного періоду минулого року.
"Я не думаю, що ЄЦБ незабаром знизить ставку, - говорить Алан Каббані з Wachovia. - Інвестори торгували євро, ніби банк це зробить".
Торгівля ф'ючерсами на міжбанківську ставку Euribor показує, що трейдери підвищили прогноз Euribor на березень на 5 базисних пунктів - до 4,57%. Базова ставка ЄЦБ становить 4%.
Тим часом на долар негативно можуть вплинути дані щодо роздрібних продажів у США. На думку економістів, у січні вони знизилися на 0,3% після падіння на 0,4% в грудні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас