Японія виділить Україні 4,2 млн дол. на обладнання дитячих лікарень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділить Україні 4,2 млн дол. на обладнання дитячих лікарень

Валюта
76
Уряд Японії надасть Україні грантову допомогу в розмірі $4,2 млн для поліпшення оснащення дитячих лікарень у Харківській, Дніпропетровській і Донецькій областях.
Про це мова йде в договорі, підписаному у вівторок у Києві між урядами України і Японії. З української сторони договір підписав міністр економіки Богдан Данилишин, з японської - посол Японії в Україні Мутсуо Мабучі.
Як повідомив Данилишин, це друга фаза проекту поліпшення медичного оснащення дитячих лікарень України. Перша відбулася в 2007 році, коли уряд Японії виділив $3,8 млн. для переоснащення Луганської і Кіровоградської обласних дитячих лікарень.
У цілому цей договір підписаний у рамках програми грантової допомоги від уряду Японії "Офіційна допомога розвитку", у рамках якої протягом 10 років Україна одержала гранти на загальну суму $16 млн.
Першим грантом у цій програмі стала допомога дитячій лікарні "Охматдет" (Київ), надана японським урядом в 2000 році в сумі близько $6,2 млн.
Як відзначив Мабучі, уряд Японії має намір і надалі надавати Україні допомогу, особливо в таких сферах, як розвиток ринкової економіки та охорони здоров'я.
За 10 років взаємин між Україною і Японією загальна сума грантів, отриманих Україною по всіх програмах допомоги, склала $148 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас