Фондовий ринок України: Тижневий огляд (4-8 лютого 2008 г) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України: Тижневий огляд (4-8 лютого 2008 г)

Фондовий ринок
277
З початку минулого тижня український ринок під впливом зовнішнього негатива направився до низу.
За підсумками торговельного тижня індекс ПФТС втратив 4%.
Лідерами падіння стали акції Луганськтепловозу на тлі можливої реприватизації компанії та Мотор Січ у зв'язку із заявою Росії про припинення співробітництва в деяких спільних проектах.
У понеділок ринок спробував відіграти зниження ставки ФРС США.
Невелику частку позитива внесли статистичні дані про замовлення на товари тривалого користування в США: їх обсяг збільшився на 5,2%, хоча очікувалося зростання лише на 1,6%. У результаті індекс ПФТС у понеділок додав 0,6%.
У вівторок і до кінця тижня на світових площадках знову взяв гору "ведмежий" тренд. Вихід негативної статистики в США з ВВП підсилив продажі. Виявилося, що темпи росту ВВП у четвертому 2007 року різко сповільнилися - до 0,6% (з 4,9% у третьому кварталі в річному обчисленні). А пального у вогонь підлила інформація про прийдешні зниження рейтингів великих страховиків і банків.
В результаті фондовий індекс Nikkei за минулий тиждень впав на 5,3%, Nasdaq на 3,3%, Dow Jones на 3,6%, RTS на 7%. На наш погляд волатильність на фондових площадках збережеться і найближчим часом, оскільки інвестори чекаючи чергових сигналів ослаблення американської економіки.
13 лютого будуть опубліковані статистичні дані США і, як очікується, вони покажуть скорочення роздрібних продажів, темпів зростання промислового виробництва та дефіцит торговельного балансу.
Американці з великим песимізмом оцінюють перспективи економіки, оскільки ситуація на ринку житла погіршується, ціни нерухомості падають, а палива ростуть. Значення індексу споживчої довіри буде опубліковано 15 лютого.
Попереднє значення індексу споживчої довіри, що розраховується Мічіганським університетом, знизилося до 76 пунктів з 78,4 пункти в попередньому місяці.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас