Societe Generale не зможе купити Кредитпромбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale не зможе купити Кредитпромбанк

Фондовий ринок
517
Через перевірку наглядовими органами системи оцінки ризиків французького банку, банк Societe Generale призупинив аудит Кредитпромбанку.
Право зробити нові пропозиції щодо купівлі українського банку одержали грецькі National Bank of Greece і Piraeus. Повернення ходу грекам може привести до падіння вартості Кредитпромбанку на EUR20 млн.
Як стало відомо, National Bank of Greece крім Кредитпромбанку дивився також на Укргазбанк і Правекс-Банк.
Piraeus же поки повністю сконцентрувався на Кредитпромбанку Віктора Нусенкіса і Геннадія Васильєва.
"Українські акціонери вже одержали необов'язкову цінову пропозицію від Piraeus. Правда, її розгляд може бути відкладено до кінця лютого. Тому що в березні, відповідно до плану менеджменту, з остаточною метою поглинання повинен визначитися National Bank of Greece, - говорить джерело. - Звичайно аукціонний крок установлюється в 5%. Це значить, що якщо за 75%+1 акція Кредитпромбанку французи пропонували EUR450 млн., то греки могли зупинитися на ціні близько EUR430 млн.".
На думку віце-президента ІК Ренесанс Капітал Україна Сергія Алексеєнко, підсумкова ціна Кредитпромбанку може бути ще нижчою.
Нагадаємо що Societe Generale була єдиним претендентом на придбання контрольного пакета акцій Кредитпромбанку наприкінці січня цього року.
Після аудита французи повинні були заплатити за 75%+1 акція українського банку 450 млн євро.
За результатами первинного аудита Кредитпромбанку, його акціонери одержали пропозиції про продаж 75%-вого пакета акцій від чотирьох банків: грецьких National Bank of Greece і Piraeus, а також Erste Bank і Societe Generale.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас