Почалось найбільше будівництво в історії людства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почалось найбільше будівництво в історії людства

Нерухомість
2265
У Саудівській Аравії почали найбільший будівельний проект в історії людства - створення трьох нових міст XXI століття, які не тільки залучать у країну закордонні компанії, але й створять нові робочі місця.
Фінансуватися проект буде Інвестиційним управлінням Саудівської Аравії.
Найбільше із цих міст (площа 168 кв. км) буде називатися іменем короля Абдулли і побудують його в містечку Рабіг на західному узбережжі Аравійського півострова. Воно стане першим у світі інтелектуальним містом, що буде мати морський порт, промислову зону, діловий центр і житлові райони.
Інше місто буде носити ім'я принца Абдулазіза бін Мусаєда і займати територію воно буде в 158 кв. км. Це місто стане найбільшим гірничо-добувним і логістичним центром Саудівської Аравії - тут будуть побудовані міжнародний аеропорт, залізничний вузол, вантажний порт і диспетчерський центр.
Третій об'єкт - місто знань зводиться на площі 5 кв. км на батьківщині пророка Мухаммеда в Медині. У його будівництво буде вкладено 8 млрд доларів, за рахунок чого тут з'явиться до 40 тисяч нових робочих місць і будуть розвиватися наукомісткі галузі, такі як охорона здоров'я, цифрові технології та туризм.
Всі три міста будуються з нуля, що дозволяє спроектувати інформаційно-комунікаційні системи до найменших деталей без оглядки на минуле. Нові будівельні проекти дозволять перетворити Саудівську Аравію у великий центр світового бізнесу, транспорту та наукових досліджень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас