Олексій Савченко: "Партнер-банк" не продається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олексій Савченко: "Партнер-банк" не продається

Фондовий ринок
822
Під кінець року "Партнер-банк", що входить до групи невеликих, має намір увійти в групу середніх банків і відкрити відділення у всіх регіонах, заявив його власник Олексій Савченко, спростувавши інформацію про продаж, що готується, фінустанови іноземному банку.
"ЗМІ, які так інтерпретували мій відхід, просто не знають, що для продажу банк повинен пройти 3-річний аудит, а нам усього півтора роки", - відзначив екс-глава наглядової ради "Партнер-банку". Залучити кошти для зростання "Партнер-банк" має намір не шляхом входу іноземного партнера, а залученням коштів на внутрішньому ринку.
Перша емісія облігацій банку планується в березні на рівні 20 - 40 мільйонів гривень, через квартал піде повторний випуск облігацій для того, щоб до кінця поточного року збільшити обсяг залучених коштів до 200 мільйонів гривень. Пан Савченко не відкинув виходу банку на IPO уже незабаром
Досить пасивну позицію в роздробі в банку пояснили обмеженнями НБУ для нового банку, які будуть остаточно зняті в березні. За словами глави правління "Партнер-банку" Віктора Мироненка, до кінця поточного року банк має намір відкрити 28 нових відділень (уже існує 20 відділень у Києві, Чернігові та Одесі) у всіх обласних центрах.
Формуючи роздрібну мережу, менеджмент "Партнер-банку" має намір піти шляхом створення фінансових супермаркетів, розробити та запропонувати клієнтам пакети індивідуальних фінансових послуг, у тому числі, небанківських, таких як продаж страхових полісів, сертифікатів пайових фондів, надання консультацій з фінансових питань.
Відхід з посади голови наглядової ради, що і викликав підозру про продаж банку, Олексій Савченко пояснив бажанням сконцентруватися на нових напрямках бізнесу. Насамперед, на створюваній управлінській компанії, що централізує управління активами в сфері нерухомості, будівництва, торгівлі паливно-мастильними матеріалами, виробництві будматеріалів. Загальна вартість активів, що належать панові Савченкові, які він має намір об'єднати під управлінням компанії, порядку 180 мільйонів доларів.
Нагадаємо, що "Партнер-банк" був зареєстрований у травні 2006 року. У січні 2008 року Національний банк України зареєстрував збільшення статутного фонду ТОВ "Партнер-банк" до 75 мільйонів 400 тисяч гривень. Наприкінці минулого року банк увійшов у платіжну систему VISA.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас