Навесні в РФ може трапитись банківська криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навесні в РФ може трапитись банківська криза

Валюта
116
Уже в березні-квітні щоденні запозичення комерційними банками коштів у ЦБ можуть досягти 400 мільярдів рублів, що перевищить попередній рекорд, що становив 300 мільярдів рублів.
Як повідомляє видання РБК daily, із заявою на цю тему виступив перший заступник голови ЦБ Олексій Улюкаєв. За його словами, причинами дефіциту ліквідності можуть стати відтік капіталу, великі податкові виплати по ПДВ і погашення позик.
За словами Улюкаєва, у березні-квітні ЦБ готовий щодня давати банкам до 700 млрд руб. додатково до поточних рівнів ліквідності, для чого, можливо, прийдеться збільшити ліміт регулятора на рефінансування банківської системи, що зараз становить 500 млрд руб. на день."Ми, напевно, будемо збільшувати свій ліміт", - сказав заступник голови Центробанку.
Варто відзначити, що прогнози Улюкаєва не стали несподіванкою для експертів. За словами начальника відділу МБК МДМ-банку Давида Кіквідзе, дефіцит ліквідності буде спостерігатися доти, поки не закінчиться рецесія в США. Як вважає експерт, запозичення не будуть досягати 400 мільярдів рублів щодня, однак "періодичні сплески будуть".
На думку начальника аналітичного відділу казначейства ВТБ Миколи Кащеєва, дефіцит ліквідності дійсно відбудеться в березні-квітні, після чого настане деяке полегшення. "Буде легше, але однаково погано", - заявив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас